27 august Stres post vacational…

Nu credeam ca exista stres post-vacational! Acum, dupa 5 saptamani de Romanica, pot sa va spun ca notiunea mai sus mentionata chiar exista si se manifesta! PVVS (Post Vacacional Stress Syndrome) poate sa produca depresie, anxietate, stare proasta, oboseala…Adica exact aceleasi stari ca inainte de vacanta. PVVS ii afecteaza in special pe cei tineri, cu o munca solicitanta si care experimenteaza, in timpul vacantei, o ruptura totala de cotidian, de serviciu.
OBOSEALA… Da, e ciudat, cum sa te simti obosit, ca tocmai te-ai intors din vacanta?
Pai da, pentru ca, spun specialistii – adica psihologii – este posibil ca in vacanta sa nu fi dormit suficient si sa fi utilizat prost timpul de distractie. Adica in loc sa ne odihnim, ne umplem ziua de activitati.
E cazul meu, recunosc ca sufar de PVVS (ma resimt, adica), insa nu imi pare rau, pentru ca vacanta asta a insemnat, printre altele, o regasire a locurilor de care m-am indragostit o data. Acum sapte ani. Si foarte multe intalniri cu prietenii. Si una si cealalta duc, pe termen lung, la incarcarea bateriilor pentru inca un an de rutina (buna, de altfel!).
Ca sa un mai tip (ma aud vecinii !!!), ma duc sa ma culc un pic. Sigur imi trece si PVSS si nostalgia unei vacante pe care o visam perfecta. Nu a fost, dar, cum se zice in noul limbaj de lemn, s-a soldat cu un rezultat pozitiv. Si sute de poze. O sa va arat cateva pe Facebook. Mai incolo, ca acu’ mi-e somn!

Leave a Reply