Asistenta ucisă de un post de radio

Dezbaterea suscitată de moartea unei asistente de la spitalul unde a fost internată ducesa de Cambridge mă provoacă să îmi ordonez gândurile legate de rolul și rostul radioului.

Pe scurt: doi animatori de la un post de radio din Australia au încercat, culmea e că au și reușit, deși nu se așteptau, să afle de la sursă informații despre starea soției prințului William, internată la Londra cu grețuri și stare proastă. Ducesa e însărcinată și colegii din Australia voiau probabil să se asigure de continuitatea tronului britanic. Evident, înțeleg marele interes al publicului australian pentru subiect și respect, în egală măsură, curiozitatea celor doi animatori de radio, însă de ce să faci o glumă proastă pe chestia asta și să te dai drept regina Angliei și prințul Charles???? Asistenta Jacintha Saldanha, în vârstă de 46 de ani, a crezut că stă de vorbă cu altețele, așa că a făcut legătura imediat unei colege, pentru toată informația necesară. După ce și-a dat seama că a fost victima unei farse, femeia s-a sinucis.
Am admirat animatorii spirituali și m-am distrat mereu cu emisiunile haioase de dimineață de la posturile de radio, mai ales private, că la public nu e nimic haios (prestez de aproape două decenii pentru public și cred că am dreptate), totul e extrem de serios și, de dorit, riguros, însă nu suport făcăturile. Nu am fost de acord niciodată cu realizatorii de radio care au pretins, la telefon, ÎN DIRECT, că sunt altcineva, pentru că NU SUNT ACTORI pe scenă sau în filme, vorbim de VIAȚA REALĂ, dar îmi plac la nebunie rubricile de radio în care actorii imită regi, prințese, prim-miniștri sau vedete de carton. În Spania toate programele de radio au așa ceva și au audiența foarte mare, tocmai pentru că sunt făcute foarte bine.
După evenimentul de la Londra, postul de radio australian a anulat emisia programului cu pricina, și-a exprimat regretele etc. etc. Sigur că nu s-a încălcat nici o lege și că telefoanele false se practică de o viață. Dar poate e momentul să se pună punct.