Día del Padre

La Matinal, 19 martie
Mini-vacanta in Spania, de ziua tatilor- DIA DEL PADRE
Cum ziua tatalui cade intr-o joi, iar spaniolii au bunul obicei sa profite de sarbatori pentru a-si lua o mini-vacanta, suntem de astazi pana duminica inclusiv intr-un asemenea mic concediu. Primul in acest an. Nu chiar in toata Spania, cam in jumatate doar in 9 din cele 17 comunitati autonome, intre care si Madridul.
Pentru ca ziua Tatalui este pretuita in Spania, copiii confectioneaza la scoala si la gradinita mici cadouri pentru tatici, de la suporturi de creioane din carton pana la felicitari cu dedicatii speciale. De multi ani deja in Spania, magazinele si lanturile comerciale pregatesc oferte speciale la articolele de cosmetica si de imbracaminte, in mod deosebit.
Ziua Tatalui inseamna si foarte mult trafic pe soselele Spaniei, iar Directia Generala de Trafic a prevazut aproximativ 5 milioane si jumatate de deplasari si, ca de obicei, un dispozitiv special, format din 9 mii de agenti, radare active si camere tv, plus 18 elicoptere care vor survola zonele de risc, foarte aglomerate. Statiunile montane si localitatile de pe litoral sunt cele mai vizate si cele mai vizitate in aceste zile, pentru ca, desi este criza, spaniolul nu se va lasa de excursii, mai ales in aceste mini-vacante.
Dispozitivul isi va incheia activitatea duminica seara, la ora 22.
Daca tot e Ziua Tatalui, Comitetul National pentru Prevenirea Tabagismului ii invita pe sarbatoriti sa o lase mai usor cu tutunul, pentru ca intre 50 si 70 de copii spanioli traiesc in fum de tigara.
Si tot de Ziua Tatalui, organizatia SALVATI COPIII DIN SPANIA lanseaza ghidul SA CRESTEM CA MAME SI TATI, cu indrumari pentru parinti pentru a putea usura convietuirea in familie: bazele sunt dialogul, comunicarea, rezolvarea conflictelor in mod constructiv si respingerea violentei asupra copiilor, pentru ca educatia este un proces care are ca obiectiv formarea persoanei.

Leave a Reply