Ilegal – din România, în Canada, prin Mexic!

Canada arestează 30 de refugiați români, aduși de o rețea de infractori. Cum? Foarte simplu, zic unii, dar eu, și cred că mulți odată cu mine, mă crucesc. 30 de persoane care au ajuns în Canada ilegal, prin Mexic. Deci au făcut juma’ de glob ca să ajungă într-o țară care vrea imigranți, dar legali, deștepți și cu bani. Știrea e scrisă de agenția EFE, deci credibilă, preluată de publicația spaniolă Que, deci ok. Și totuși, cum naiba să pleci din România, să treci probabil prin Spania, să iei avionul până în Mexic și după cine știe cât timp să intri în Canada și să te expulzeze????

 Aici e știrea:

Guvernul canadian a anunțat arestarea a 30 de imigranți români despre care se crede că au ajuns în această țară aduși de o rețea de infractori. Aceștia ar fi putut fi aduși ilegal în SUA, prin Mexic, și de acolo transportați până în Canada.

Ministrul pentru Cetățenie și Imigrație al Canadei, Jason Kenney, a spus într-o conferință de presă că autoritățile caută încă 45 de persoane care au intrat în țară prin aceeași metodă. Grupul este format din 85 de persoane care au ajuns în Canada de-a lungul ultimelor 10 luni, traversând ilegal frontiera dintre Mexic și SUA. Toate aceste persoane au solicitat AZIL în Canada. Ceilalți 10 români din grup au primit scrisori în care au fost declarați ilegali, a mai spus ministrul Kenney. În grup sunt aproximativ 35 de copii, spune presa canadiană, iar televizunea CBC a spus că cei 85 de români ar fi de etnie romă. Kenney a spus doar că toți provin din aceeși localitate din România.

Rețeaua de infractori percepe între 10 mii și 30.000 de dolari pentru fiecare persoană pe care o introduce în Canada, pe ruta Cancún (Mexic) – Texas (SUA)- Stanstead (Quebec).

Legile de migrație din Canada permit solicitarea de azil, însă cererile din partea cetățenilor români, care fac parte din UE, sunt în număr din ce în ce mai mare, depășind 200 numai în acest an, după ce în 2007 nu au ajuns la 60.

Din 15 decembrie, conform unor modificări la legea imigrației, autoritățile canadiene vor expulza persoanele care au fost respinse ca refugiați, într-o perioadă scurtată de la 4,5 ani la maxim 1 an.

 

P.S. Mesajul ministrului Kenney: nici măcar să nu mai încercați! http://www.cbc.ca/news/canada/story/2012/12/05/pol-human-trafficking-bust.html