Lista mea de subiecte in 10 februarie

Constat cu uimire ca se omit cu buna-stiinta informatii importante, din motive greu de inteles. De cele mai multe ori stirile nu intra din lipsa de spatiu. Daaaaaa. NU E LOC!!!! Ce ciudat… Incepe sa nu mai fie loc nici de proteste extreme (greva foamei la Castellon), nici de retele de infractori care sunt arestati in urma colaborarii intre politia spaniola, romana, americana plus serviciile secrete americane.
Stirea 1: 150 de intreprinzatori s-au adunat la Madrid si au cerut din nou schimbarea legii platilor – vor sa nu mai fie admise cecurile cu plata la 120 sau 180 de zile si emiterea cecurilor fara acoperire sa fie considerata infractiune. Ei au sprijinit 3 ROMANI AFLATI IN GREVA FOAMEI, oameni muncitori, cinstiti, care au lucrat pentru UN CONSILIER LOCAL DIN BORRIOL (zona Levante) si care se plimba in Nissan si Mercedes, razand… fara greturi, sfidandu-i pe fraierii care si-au umplut mainile de bataturi, au cerut credite garantand cu casele si acum sunt cu un picior in strada, pentru ca nu mai au cum sa isi plateasca darile.
Cam 3 milioane de firme mici si mijlocii, cu persoanele fizice autorizate cu tot, sunt in situatie asemanatoare in Spania. Valul intoarcerii se pregateste…desi nu stiu, sincer, ce naiba o sa faca in Romania, unde devine complicata si respiratia zilnica… din cauza caprei vecinului….printre altele.

Stirea 2: 12 romani si 3 spanioli au fost arestati in Spania, dupa o ancheta de cateva luni. Reteaua era specializata in clonare de carduri, imprumuturi bancare obtinute cu documente false, phishing… tot tacamul. LIDERUL RETELEI???? Ionut Adrian, 24 de ani, fara scoala, ROMAN. Care s-a aratat surprins ca politia l-a prins. A si intrebat: CUM ATI REUSIT? El a reusit sa faca pagube de vreo 2 milioane de euro!

COMENTARII:
Stirea 1: Grevistii de la Castellon (CASTELION, cum zic politicienii romani) ar dori sa transmita senatorilor, deputatilor si presedintilor (de orice, nu numai de tara) urmatorul mesaj: DE CE VENITI, DLOR, NUMAI INAINTE DE ALEGERI, IN SPANIA???
Stirea 2: Cooperarea cu politia romana functioneaza foarte bine si, desi stiu ca e greu de realizat, pentru ca suntem in criza, asteptam atasati de Interne in toate consulatele Romaniei din Spania.
P.S.1: Criza spaniola i-a facut pe Zapatero si pe Rajoy sa dezbata in Congresul Deputatilor pana seara tarziu. Aveau niste feteeeeee luuuungi… Dar tonul civilizat nu a fost lasat la o parte nici o clipa, indiferent cat de dura a fost batalia. Poate mai luam niste lectii? De civilizatie, zic, ca la noi, in Parlament, dezbaterile inca se poarta la nivel de “hai sa ne radem de nume si de prenume”, dupa care mergem la bere, ca fratii!

P.S.2: Multumesc pentru incurajari si comentarii, promit sa fiu mai activa.

Leave a Reply