Radio Romania a mai castigat un ascultator: pe Costi Rogozanu

http://rogozanu.blog.cotidianul.ro/2009/02/10/nu-credeam-s-ajung-sa-zic-asta-radio-ul-public-e-mai-bun-tvr-ramine-varza/
Pornind de la acest post al colegului Rogozanu, marturisesc ca sunt necesare reactiile la prestatiile societatilor publice de radio si televiziune. De ce? Pentru simplul motiv ca sunt platite de banul public si ca o critica vine bine intotdeauna. Din doua motive:
1. ca sa ne revenim cu picioarele pe pamant
2. ca sa luam in seama diversele sugestii si reclamatii, pentru imbunatatirea serviciului (asa e, e un serviciu adus comunitatii).
Dar, si aici intervine marele DAR, dl Rogozanu uita (sau se face ca uita) de functiile postului public si urmareste fragmentat (intentionat sau din lipsa de timp) programele postului public de radio. Sau, poate, e pana la urma, o chestiune de gust.
Totusi, insist, desi i-am scris si colegului de la Cotidianul, macar la Radio Romania (nu zic ca e singurul radio din lume) stim sa vorbim corect si pe intelesul omului. Si cand zic pe intelesul omului zic despre o dictie normala, corecta si un limbaj accesibil. Ii invitam si pe ceilalti colegi, mai ales pe cei de la televiziunile de stiri, sa asculte sau sa apeleze la serviciile specialistilor in rostirea la microfon. E necesar, vorbesc serios, pentru ca s-au umplut televiziunile de oameni care vorbesc printre dinti, nazal-infatuat, CU VOCALE DESCHISE (aici simt ca deja mi se face parul si mai cret) si care invita in emisiuni aceiasi experti, fie ca subiectul este conflictul din Gaza (ma repet, asta e), fie rasismul italienilor sau scandalul in care este implicat purtatorul de cuvant al guvernului intr-un club de fitze.
P.S. La spanioli, cea mai tare prezentatoare este de la TELEVIZIUNEA NATIONALA, a luat aseara premiul pentru 2008 pe chestia asta. Se numeste Ana Blanco, nu e frumoasa, nici cu tzatzele pe afara, e PROFI, deci CREDIBILA.

Leave a Reply